Олимпиада по английскому языку 4 класс



Олимпиада по английскому языку 4 класс с ответами

  •            1 класс            2 класс            3 класс            4 класс

    1.     My clothes I like trousers and jeans. I don’t like shirts but I like T-shirts and sweatshirts. I also like baseball caps. My favourite colours are blue and red. At school I usually wear my black trousers or blue jeans, and a T-shirt or sweatshirt. I’ve got a lot of T-shirts. My favourite T-shirt is blue with a picture of a tiger on it. I usually wear trainers. I’ve got some black shoes, but I don’t like them. At the moment I’m wearing blue jeans, a red and blue sweatshirt and my new trainers. I really love my new trainers!

    1. Martin likes jeans. ___
    2. He doesn’t like sweatshirts. ___
    3. His favourite colours are blue and green. ___
    4. He usually wears green trousers at school. ___
    5. His favourite T-shirt is black. ___
    6. He doesn’t like his black shoes. ___

    2.     Выберите и вставьте в предложение нужное местоимение.

    1. ____ am a pupil. a) you; b) she; c) I.
    2. ___ are students. a) they; b) he; c) I.
    3. ___ is a doctor. a) we; b) he; c) they.
    4. ___ are an actor. a) she; b) you; c) we.
    5. This is ___ friend. a) he; b) my; c) I.
    6. This is ___ pencil. a) you; b) she; c) your.
    7. This is ___ book. a) his; b) we; c) you.
    8. This is ___ pencil-case. a) I; b) her; c) they.
    9. These are ___ rulers. a) he; b) they; c) our.
    10. These are ___erasers. a) she; b) your; c) we.
    11. These are ___ paints. a) we; b) he; c) their.

    3.     Выберите и вставьте в предложение нужную форму глагола to be: a)am; b) is; c) are;

    1. There___ two pictures on the wall.
    2. The book ___ on the table.
    3. There ___ a telephone in the hall.
    4. My dog___ in the bed.
    5. I___a pupil.
    6. Jack and Jill____my friends.
    7. ___there eggs in the fridge?
    8. ___there milk in the jar?
    9. There___people in the street.
    10. ___a policeman in the car?

    4.     Заполните пропуски в предложениях правильной формой глагола to have

    1. My mother____a sunshade. a)have; b)has got; c)have got
    2. I____ a walkman. a)has; b)have; c)has got
    3. His daughter___ a computer. a)have got; b)has got; c) have
    4. We___ bicycles. a) has got; b)has; c)have got
    5. The girl____a camera. a)has got; b)have; c)have got
    6. The cats____a basket. a)have; b)has; c)has got

    5.     Расположите фразы телефонного разговора в правильном порядке.

    q Yes, he has.
    q Hi. It’s Jane here. Can I speak to Mark, please?
    q OK. Bye then.
    q Sure. Has he got your number?
    q Yes, please – can you ask him to ring me?
    q Thanks. Bye.
    q No, I’m sorry – he isn’t in. Can I take a message?

    6.     Выберите правильный вариант: a) a b) an c) the d) --

    1. I want to be … engineer when I leave school.
    2. I like to play__ piano.
    3. I’ll go to the park after__breakfast.
    4. His hobby is___judo.
    5. There is__apple on the plate.
    6. ____red is my favourite colour.
    7. We go for a walk on___Sunday.
    8. Do you like going to____ school.
    9. He eats_ _ _ _ _ egg and toast for breakfast
    10. Danny can’t use the Internet, he hasn’t got___computer.



    Ответы к олимпиаде по английскому языку для 4 класса



    1.     1-T 2- F 3- F 4- F 5- F 6- T

    2.     1-c 2-a 3-b 4-c 5-b 6-c 7-a 8-b 9-c 10-b 11-c

    3.     1 - c 2 - b 3 - b 4 - b 5 - a 6 - c 7 - c 8 - b 9- c 10 - b

    4.     1 - b 2 - b 3 - b 4 - c 5 - a 6 - a

    5.     5,1,6,4,3,7,2.

    6.     1 - b 2 - c 3 - d 4 - d 5 - b 6 - d 7 - d 8 - d 9 - b 10 - a

    Олимпиада по английскому 4 класс с ответами


               1 класс            2 класс            3 класс            4 класс


^